Grillad hjort med höstsmaker – recept

Detta behöver du för grillad hjort:
Hjort
Salt
Peppar

Så tillagar du grillad hjort:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta ut hjorten ur kylskåpet så att den är rumstemperatur innan tillagning.
  2. Skär potatisen i klyftor. Lägg den på en plåt och häll över olja och salt. Strö färsk timjan över potatisen och låt stå i ugnen 30 minuter.
  3. Krydda hjorten med salt och peppar. Sätt på grillen. Grilla på hög värme för att få en yta och lägg sedan köttet på indirekt värme. tills temperaturen i mitten är 52 grader.
  4. Lägg köttet på en skärbräda och lägg över aluminiumfolie, låt sedan köttet vila sig klart.

Låt köttet bli rumstempererat. Krydda med salt och peppar. Gör i ordning grillen för indirekt grillning. Bryn på köttet direkt över glöden för att få fin yta. Grilla sedan indirekt tills köttet nått 51-52 grader i kärntemperatur. Vira in i folie och låt vila i 45 min. Skiva upp och servera till tillbehören ovan, smörstekta kantareller och rostad potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *