Detta behöver du för grillad hjort:
Hjort
Salt
Peppar
Så tillagar du grillad hjort:
- Sätt på ugnen på 225 grader. Ta ut hjorten ur kylskåpet så att den är rumstemperatur innan tillagning.
- Skär potatisen i klyftor. Lägg den på en plåt och häll över olja och salt. Strö färsk timjan över potatisen och låt stå i ugnen 30 minuter.
- Krydda hjorten med salt och peppar. Sätt på grillen. Grilla på hög värme för att få en yta och lägg sedan köttet på indirekt värme. tills temperaturen i mitten är 52 grader.
- Lägg köttet på en skärbräda och lägg över aluminiumfolie, låt sedan köttet vila sig klart.
Låt köttet bli rumstempererat. Krydda med salt och peppar. Gör i ordning grillen för indirekt grillning. Bryn på köttet direkt över glöden för att få fin yta. Grilla sedan indirekt tills köttet nått 51-52 grader i kärntemperatur. Vira in i folie och låt vila i 45 min. Skiva upp och servera till tillbehören ovan, smörstekta kantareller och rostad potatis.