Grillar

Gasolgrill, kolgrill eller elgrill. Åsikterna är många och går inte allt för sällan isär om hur och med vad man ska grilla. Men oavsett vad du väljer för typ av grill, är grillen ofta en central del av middagen. När vännerna kommer över för att äta samlas vi gärna runt din grill. En grill är helt enkelt ett sätt att laga mat ihop. Tillsammans kan ni njuta av sommarkvällar i trädgården med långa middagar. Tänd ljusen och ta fram filtarna för att förlänga er sommarkväll med din grill.

Här kan du hitta en grill som passar dig. Men tänk på att vilken typ av grill du än väljer så ligger det ett hantverk bakom maträtten. Innan köttet, osten eller grönsakerna hamnar på din grill har du förberett maten på något sätt. Genom att marinera råvaran kan du själv ge maten en egen karaktär där endast fantasin sätter stopp. Du väljer själv ett recept som passar dig utifrån om din mat ska ge intryck av Asien eller från nordisk skog.

Att tänka på är att en hel del protein ska marineras i timmar för att verkligen få smak av marineringen. Men ett sätt att snabba på processen är att vakuumförpackad köttet. Lägg ner proteinet i en vakuumskål, sätt på locket och sätt i pumpen på locket. Pumpa nu ut luften ur skålen. Köttet behöver endast ligga 30 minuter i skålen innan du börjar grilla det. Du kan komma hem från jobbet utan att ha påbörjat maten, och ändå hinna sätta igång din grill innan gästerna trillar in.